Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas
Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas

Salade

Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas

  • Salade
  • 2 personen
  • 411 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g rauwe ham
100 g kristalsuiker
100 ml rode wijn
75 g slamelange
50 g blauwe kaas, verkruimeld
4 pruimen, pitten verwijderd en in partjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 citroen
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 el pecannoten, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Schaaf met een dunschiller brede repen schil van de citroen.
  2. Breng de rode wijn met de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook en laat kort koken.
  3. Leg de pruimen in een (vuurvaste) kom. Giet de warme rode wijnmarinade erover, dek af en laat zo afkoelen.
  4. Haal de pruimen uit de marinade. Verdeel de slamelange over 2 borden en leg de pruimen erop. Verdeel de rauwe ham, rode ui, blauwe kaas en pecannoten erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Pecannoten

    5,69 150 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Slamelange

    2,29 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kaneelstokjes

    5,49 30 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kristalsuiker

    2,99 750 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Steranijs

    4,09 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rauwe ham

    4,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    1,79 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Le Manpot

    11,95 75 cl

    remove
    add product to cart
  • product
    Fourme d'Ambert

    7,78 180 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.