Salade
Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas
- • Salade
- • 2 personen
- • 411 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g rauwe ham
- • 100 g kristalsuiker
- • 100 ml rode wijn
- • 75 g slamelange
- • 50 g blauwe kaas, verkruimeld
- • 4 pruimen, pitten verwijderd en in partjes
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 citroen
- • 1 steranijs
- • 1 kaneelstokje
- • 2 el pecannoten, grof gehakt
BEreidings wijze
- Schaaf met een dunschiller brede repen schil van de citroen.
- Breng de rode wijn met de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook en laat kort koken.
- Leg de pruimen in een (vuurvaste) kom. Giet de warme rode wijnmarinade erover, dek af en laat zo afkoelen.
- Haal de pruimen uit de marinade. Verdeel de slamelange over 2 borden en leg de pruimen erop. Verdeel de rauwe ham, rode ui, blauwe kaas en pecannoten erover.
Boodschappen lijst
- Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
5,49 30 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Pruimen
2,50 250 Gram
removeadd product to cart - Steranijs
4,09 15 Gram
removeadd product to cart - Rauwe ham
4,29 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Le Manpot
11,95 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!