Salade
Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas
- • Salade
- • 2 personen
- • 411 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g rauwe ham
- • 100 g kristalsuiker
- • 100 ml rode wijn
- • 75 g slamelange
- • 50 g blauwe kaas, verkruimeld
- • 4 pruimen, pitten verwijderd en in partjes
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 citroen
- • 1 steranijs
- • 1 kaneelstokje
- • 2 el pecannoten, grof gehakt
BEreidings wijze
- Schaaf met een dunschiller brede repen schil van de citroen.
- Breng de rode wijn met de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook en laat kort koken.
- Leg de pruimen in een (vuurvaste) kom. Giet de warme rode wijnmarinade erover, dek af en laat zo afkoelen.
- Haal de pruimen uit de marinade. Verdeel de slamelange over 2 borden en leg de pruimen erop. Verdeel de rauwe ham, rode ui, blauwe kaas en pecannoten erover.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
5,49 30 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Steranijs
4,09 15 Gram
removeadd product to cart - Rauwe ham
4,29 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Le Manpot
11,95 75 cl
removeadd product to cart - Fourme d'Ambert
7,78 180 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!