Salade gegrilde kip met nectarine
Salade gegrilde kip met nectarine

Salade

Salade gegrilde kip met nectarine

  • Salade
  • 4 personen
  • 252 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 limoen, rasp en sap
1 el zonnebloemolie
3 takjes munt, blaadjes fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
ca. 210g kipdijlapjes
ca. 450g krieltjes, in stoomzak (of losse krieltjes, gehalveerd)
150 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
2 nectarines (of perzik), ieder in 8 partjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 à 2 kropjes little gem, grof gesneden

BEreidings wijze

  1. Klop een dressing van de limoen (sap en rasp) met de olie, munt en knoflook.
  2. Sla de kip plat tussen 2 vellen bakpapier met behulp van een deegroller. Bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril hierin de kip in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in reepjes.
  4. Stoom de krieltjes gaar in de zak (zie aanwijzingen verpakking. Halveer ze daarna) of kook de losse krieltjes in een pan met koud water en 1 theelepel zout 5 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en laat 4 minuten meekoken (of kook de sperziebonen apart in ca. 4 minuten beetgaar). Laat goed uitlekken.
  5. Meng de nog warme groenten door de dressing. Laat zo afkoelen.
  6. Hussel de kip, krieltjes en sperziebonen losjes door de overige ingrediënten en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.