Salade
Salade gegrilde kip met nectarine
- • Salade
- • 4 personen
- • 252 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 limoen, rasp en sap
- • 1 el zonnebloemolie
- • 3 takjes munt, blaadjes fijngehakt
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ca. 210g kipdijlapjes
- • ca. 450g krieltjes, in stoomzak (of losse krieltjes, gehalveerd)
- • 150 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- • 2 nectarines (of perzik), ieder in 8 partjes
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 à 2 kropjes little gem, grof gesneden
BEreidings wijze
- Klop een dressing van de limoen (sap en rasp) met de olie, munt en knoflook.
- Sla de kip plat tussen 2 vellen bakpapier met behulp van een deegroller. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en gril hierin de kip in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in reepjes.
- Stoom de krieltjes gaar in de zak (zie aanwijzingen verpakking. Halveer ze daarna) of kook de losse krieltjes in een pan met koud water en 1 theelepel zout 5 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en laat 4 minuten meekoken (of kook de sperziebonen apart in ca. 4 minuten beetgaar). Laat goed uitlekken.
- Meng de nog warme groenten door de dressing. Laat zo afkoelen.
- Hussel de kip, krieltjes en sperziebonen losjes door de overige ingrediënten en serveer.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,59 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!