Hoofdgerecht
Runderstoof Provençale met verse friet
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 779 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g runder riblappen, in blokken
- • 500 ml runderbouillon
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 250 ml rode wijn
- • 150 g knolselderij, in blokjes
- • 70 g tomatenpuree
- • 2 uien, geschild en gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 1 à 2 bakjes verse friet (koeling)
- • 1 winterpeen, geschild en in blokjes
- • 1 prei, in dunne halve ringen
- • 1 laurierblaadje
- • 2 el plantaardige olie
- • 2 el bloem
- • 1½ el Provençaalse kruiden (of Italiaanse kruiden)
- • Voor erbij: mayonaise
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin alle groenten ca. 5 minuten. Roer regelmatig. Doe de in blokjes gesneden riblappen erbij en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak ook 1 minuut mee. Voeg de laurier en de tomatenpuree toe, schep alles al bakkend een minuut om en blus af met de rode wijn.
- Laat de wijn aan de kook komen en kook 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe. Breng weer aan de kook, roer en zet het vuur heel laag. Laat op het allerkleinste pitje ca. 3 uur zachtjes stoven tot het vlees heel mals is.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de stoof met de frieten en geef er mayonaise bij.
Boodschappen lijst
- Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Runder riblappen
13,74 370 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Nero d'Avola
11,95 75 cl
removeadd product to cart - Runderbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Provencaalse kruiden
4,19 30 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!