Hoofdgerecht
Rodekool met pancetta en jacket potatoes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 386 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 grote kruimige aardappels
- • 1 appel, in reepjes (vlak voor gebruik gesneden)
- • ½ rodekool, in dunne reepjes
- • 100 ml sushi-azijn
- • 60 g pancetta, krokant uitgebakken
- • 4 el crème fraîche
- • 3 el cranberry's
- • 2 el bieslook, fijngesneden
- • 1 el suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Leg de rodekool en de cranberry's samen in een kom en besprenkel met de sushi-azijn en de suiker. Schep goed om en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast. Haal daarna uit de koelkast en laat uitlekken in een zeef. Schep in een saladeschaal en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Was de aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Pof gaar in de oven, dat duurt ca. 1 uur.
- Pak de aardappels uit en maak een inkeping in de bovenkant. Verdeel de crème fraîche en bieslook erover. Breng ze op smaak met zout en peper.
- Voeg de appelreepjes en de pancetta toe aan de rodekool en serveer samen met de gepofte aardappels.
Boodschappen lijst
- Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Cosmic Crisp appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Pancetta
3,99 70 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!