Rodekool met pancetta en jacket potatoes
Rodekool met pancetta en jacket potatoes

Hoofdgerecht

Rodekool met pancetta en jacket potatoes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 386 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 grote kruimige aardappels
1 appel, in reepjes (vlak voor gebruik gesneden)
½ rodekool, in dunne reepjes
100 ml sushi-azijn
60 g pancetta, krokant uitgebakken
4 el crème fraîche
3 el cranberry's
2 el bieslook, fijngesneden
1 el suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Leg de rodekool en de cranberry's samen in een kom en besprenkel met de sushi-azijn en de suiker. Schep goed om en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast. Haal daarna uit de koelkast en laat uitlekken in een zeef. Schep in een saladeschaal en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Was de aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Pof gaar in de oven, dat duurt ca. 1 uur.
  3. Pak de aardappels uit en maak een inkeping in de bovenkant. Verdeel de crème fraîche en bieslook erover. Breng ze op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de appelreepjes en de pancetta toe aan de rodekool en serveer samen met de gepofte aardappels.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.