Portobello's met tomaat, walnoot en gorgonzola
Portobello's met tomaat, walnoot en gorgonzola

Bijgerecht

Portobello's met tomaat, walnoot en gorgonzola

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 256 kcal / portie

Ingrediënten lijst

175 g cherry romatomaatjes, gehalveerd
75 g gorgonzola of vegan alternatief voor blauwe kaas, verbrokkeld
60 ml balsamicoazijn
50 g plantaardig alternatief voor boter
4 portobello's, steelaanzet afgesneden en fijngehakt
1 teentje knoflook, gepeld
1 takje rozemarijn, de naaldjes (ca. ½ el) afgerist (beetje achtergehouden voor garnering) en deels fijngehakt
3 el platte peterselie, fijngehakt
3 el kokosbloesemsuiker
Handvol walnoten
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Knijp de knoflook erboven uit en roer de peterselie, gehakte rozemarijn en fijngehakte paddenstoelstelen erdoor. Bak ca. 1 minuut mee en haal van het vuur.
  3. Leg de portobello’s met de open kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze in met de kruidenboter. Draai om en verdeel de rest van de kruidenboter over de holtes. Bestrooi met zout en peper.
  4. Vul de portobello’s met de halve tomaatjes en de gorgonzola en zet ze 25 tot 30 minuten in de oven.
  5. Verwarm voor de balsamicostroop de azijn met de kokosbloesemsuiker in een pannetje, breng al roerend zachtjes aan de kook en blijf roeren tot het stroperig is, dat duurt ca. 2 à 3 minuten.
  6. Haal de portobello’s uit de oven en leg ze op een bord of kleine bordjes. Verdeel de walnoten erover. Bestrooi met rozemarijn en drizzle de balsamicostroop erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.