Bijgerecht
Portobello's met tomaat, walnoot en gorgonzola
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 256 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 g cherry romatomaatjes, gehalveerd
- • 75 g gorgonzola of vegan alternatief voor blauwe kaas, verbrokkeld
- • 60 ml balsamicoazijn
- • 50 g plantaardig alternatief voor boter
- • 4 portobello's, steelaanzet afgesneden en fijngehakt
- • 1 teentje knoflook, gepeld
- • 1 takje rozemarijn, de naaldjes (ca. ½ el) afgerist (beetje achtergehouden voor garnering) en deels fijngehakt
- • 3 el platte peterselie, fijngehakt
- • 3 el kokosbloesemsuiker
- • Handvol walnoten
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een pannetje. Knijp de knoflook erboven uit en roer de peterselie, gehakte rozemarijn en fijngehakte paddenstoelstelen erdoor. Bak ca. 1 minuut mee en haal van het vuur.
- Leg de portobello’s met de open kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze in met de kruidenboter. Draai om en verdeel de rest van de kruidenboter over de holtes. Bestrooi met zout en peper.
- Vul de portobello’s met de halve tomaatjes en de gorgonzola en zet ze 25 tot 30 minuten in de oven.
- Verwarm voor de balsamicostroop de azijn met de kokosbloesemsuiker in een pannetje, breng al roerend zachtjes aan de kook en blijf roeren tot het stroperig is, dat duurt ca. 2 à 3 minuten.
- Haal de portobello’s uit de oven en leg ze op een bord of kleine bordjes. Verdeel de walnoten erover. Bestrooi met rozemarijn en drizzle de balsamicostroop erover.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,75 250 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!