Plaattaart met worteltjes
Plaattaart met worteltjes

Bakken

Plaattaart met worteltjes

  • Bakken
  • 4 personen
  • 755 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g waspeen
300 g spelt bladerdeeg (diepvries)
175 g honing
150 g mascarpone
75 g cashewnoten hot chili
2-3 el vloeibare chili
Optioneel voor erbij: groene salade

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de 6 plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 2x3 op een met bakpapier beklede bakplaat en laat zo ontdooien. Schil of schraap intussen de waspenen en snijd ze in dunne rondjes van circa 0,5cm.
  3. Meng 1 eetlepel van de vloeibare chili en 1 eetlepel water door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Druk de ontdooide plakjes bladerdeeg met je vingers tegen elkaar. Verdeel de chili-mascarpone over het deeg met de achterkant van een lepel. Leg de wortelrondjes erop.
  5. Bak de plaattaart in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  6. Maak ondertussen de whipped honing door deze met een snuf zout ca. 15 minuten op hoge snelheid in een mixer met de slagroomklopper op te kloppen.
  7. Besprenkel de plaattaart met 1 à 2 eetlepels vloeibare chili. Drizzle er 2-3 eetlepels van de whipped honing over en verdeel de hot chili cashewnoten erover. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024 en is gemaakt door Laura de Grave.