Bakken
Plaattaart met worteltjes
- • Bakken
- • 4 personen
- • 755 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g waspeen
- • 300 g spelt bladerdeeg (diepvries)
- • 175 g honing
- • 150 g mascarpone
- • 75 g cashewnoten hot chili
- • 2-3 el vloeibare chili
- • Optioneel voor erbij: groene salade
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de 6 plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 2x3 op een met bakpapier beklede bakplaat en laat zo ontdooien. Schil of schraap intussen de waspenen en snijd ze in dunne rondjes van circa 0,5cm.
- Meng 1 eetlepel van de vloeibare chili en 1 eetlepel water door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper.
- Druk de ontdooide plakjes bladerdeeg met je vingers tegen elkaar. Verdeel de chili-mascarpone over het deeg met de achterkant van een lepel. Leg de wortelrondjes erop.
- Bak de plaattaart in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen de whipped honing door deze met een snuf zout ca. 15 minuten op hoge snelheid in een mixer met de slagroomklopper op te kloppen.
- Besprenkel de plaattaart met 1 à 2 eetlepels vloeibare chili. Drizzle er 2-3 eetlepels van de whipped honing over en verdeel de hot chili cashewnoten erover. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten hot chili
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Nederlandse honing
11,29 350 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Vloeibare milde chili
2,49 40 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024 en is gemaakt door Laura de Grave.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!