Hoofdgerecht
Parelgort met groenten en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 325 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g pompoen, in dunne plakjes (zaadlijsten eruit, schillen mag maar hoeft niet)
- • 200 g parelgort
- • 2 sinaasappel, de geraspte schil en daarna afgeschild en in partjes (uit de vliezen)
- • 1 courgette, in dunne plakjes
- • 3 el crème fraîche of vegan alternatief
- • 3 el olijfolie
- • 1 el sumak
- • Klein handje peterselie, grof gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid de parelgort zoals op de verpakking staat vermeld.
- Spreid intussen de courgette en pompoen uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ca. 20 minuten.
- Hussel alle ingrediënten in een schaal door elkaar en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie.
Boodschappen lijst
- Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Parelgort
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Sumak
5,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!