Noedelsalade met gegrilde Japanse braadfilets, sojaboon, munt, paksoi & granaatappel
Noedelsalade met gegrilde Japanse braadfilets, sojaboon, munt, paksoi & granaatappel

Salade

Noedelsalade met gegrilde Japanse braadfilets, sojaboon, munt, paksoi & granaatappel

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g noedels
160 g Japanse braadfilet
4 takjes koriander, geplukt
3 stengels paksoi, fijn gesneden
2 stengels bosui, in schuine ringen
½ granaatappel, alleen de pitjes
½ chilipeper, in schuine reepjes
4 el sojabonen
2 el munt, fijn gehakt
2 el shoyu
2 el ketjap
2 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de noedels af in ruim water met zout, spoel ze vervolgens koud af en leg ze in een ruime kom.
  2. Bereid de Taifun japanse braadfilet zoals op de verpakking staat vermeld in de grillpan. Snijd het vervolgens schuin doormidden.
  3. Doe sojabonen, paksoi, granaatappel, bosui, shoyusaus, ketjap en sesamolie bij de noedels en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de noedelssalade over 2 borden samen met de Taifun japanse braadfilet. Garneer het met de munt, koriander en chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Ekoplaza feestspecial 2024.