Salade
Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge
- • Salade
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g krieltjes met schil, gewassen, gedroogd en grof gesneden
- • 1 à 2 el olijfolie
- • Zeezout en zwarte peper
- • 200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
- • 250 g doperwten, kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld
- • 8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes
- • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 2 el gehakte verse dille
- • Voor de dressing:
- • 4 à 5 el olijfolie
- • 1 à 1½ el appelazijn
- • 1 el grove mosterd
- • 1 snufje roze himalayazout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten. Schep af en toe om. Grill ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.
- Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille. Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.
- Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade. Schep om en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Vastkokende kriel aardappeltjes
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,99 1 Liter
removeadd product to cart - Doperwten
2,99 680 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,19 750 ml
removeadd product to cart - Dille in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Keramische Himalayazoutmolen
5,89 1 stuk
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
3,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!