Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge
Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge

Salade

Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge

  • Salade
  • 4 personen
  • 343 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g krieltjes met schil, gewassen, gedroogd en grof gesneden
1 à 2 el olijfolie
Zeezout en zwarte peper
200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
250 g doperwten, kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld
8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 el gehakte verse dille
Voor de dressing:
4 à 5 el olijfolie
1 à 1½ el appelazijn
1 el grove mosterd
1 snufje roze himalayazout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten. Schep af en toe om. Grill ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.
  3. Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille. Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.
  4. Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade. Schep om en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente