Kreeftensoep met gamba's
Kreeftensoep met gamba's

Soep

Kreeftensoep met gamba's

  • Soep
  • 2 personen
  • 274 kcal / portie

Ingrediënten lijst

480 ml kreeftenfond
200 ml kookroom
100 g garnalen (gamba's), fijngehakt (enkele exemplaren achtergehouden voor garnering)
2 bosui, in fijne ringen
2 tl crème fraîche
½ tl piment d'Espelette
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Breng de kreeftenfond aan de kook in een ruime pan en voeg de kookroom toe. Kook de soep in (laat ca. 1/3 deel rustig verdampen) en breng daarna op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de gehakte gamba's over 2 kommetjes (houd enkele hele of gehalveerde exemplaren achter) en giet de hete soep erover. Schep er een lepeltje crème fraîche op en garneer met bosui, de achtergehouden garnalen en de piment d'Espelette.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.