Soep
Kreeftensoep met gamba's
- • Soep
- • 2 personen
- • 274 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 480 ml kreeftenfond
- • 200 ml kookroom
- • 100 g garnalen (gamba's), fijngehakt (enkele exemplaren achtergehouden voor garnering)
- • 2 bosui, in fijne ringen
- • 2 tl crème fraîche
- • ½ tl piment d'Espelette
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Breng de kreeftenfond aan de kook in een ruime pan en voeg de kookroom toe. Kook de soep in (laat ca. 1/3 deel rustig verdampen) en breng daarna op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gehakte gamba's over 2 kommetjes (houd enkele hele of gehalveerde exemplaren achter) en giet de hete soep erover. Schep er een lepeltje crème fraîche op en garneer met bosui, de achtergehouden garnalen en de piment d'Espelette.
Boodschappen lijst
- Kreeftenfond
4,89 240 Ml
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,99 125 ml
removeadd product to cart - Piment d'Espelette
8,99 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!