Hoofdgerecht
Kabeljauw met gegratineerde schorseneren
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 650 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g schorseneren
- • 200 ml kookroom
- • 75 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 stuks kabeljauwfilets (totaal ca. 300 gram)
- • ½ citroen, in tweeën gesneden
- • 2 el zonnebloemolie
- • Klein handje bieslook (garnering)
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Schil de schorseneren en snijd ze in schuine plakken. Leg ze meteen in een pan met de kookroom (want ze verkleuren heel snel) en voeg er water aan toe zodat ze net onderstaan. Roer door, breng aan de kook en gaar de schorseneren op middelhoog vuur (ca. 15 minuten); zorg dat ze niet vastplakken aan de bodem. Haal de pan van het vuur als het vocht bijna is verdampt en voeg de parmezaan toe. Zet opzij.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets kort aan (max ca. 2 minuten per kant). Leg ze vervolgens in een ovenschaal en bedek met de kaas-schorseneren. Bestrooi met zout en peper.
- Zet de schaal in de oven en rooster totdat de schorseneren mooi kleuren (dat duurt ca. 10 tot 15 minuten). Garneer met bieslook en serveer met citroen.
Boodschappen lijst
- Chardonnay
7,49 75 cl
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Chardonnay van Bio Bio. Deze wijn heeft een rijke mondvullende textuur. Die eigenschap kan de romigheid van de gegratineerde schorseneren aanvullen en de smaken in balans brengen. Het zachte karakter van deze Chardonnay past daarnaast goed bij de milde smaak van kabeljauw.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!