Hoofdgerecht
Groenteplaattaart
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g groene asperges
- • 125 g geitenkaas, gebrokkeld
- • 8 plakjes bladerdeeg
- • 1 rode paprika, in dunne reepjes
- • 1 venkel, in dunne reepjes
- • 4 el crème fraîche
- • 2 el tijm
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 bladerdeegvellen in een vierkant en zorg dat ze elkaar overlappen. Doe hetzelfde met de andere 4 bladerdeegvellen (2 plaattaarten in totaal). Prik ze vervolgens met een vork in.
- Smeer de 2 bladerdeegbodems in met crème fraîche en laat ca 1 cm van de randen vrij.
- Verwijder het houtige uiteinde van de groene asperges en snijd ze dun schuin. Verdeel ze over de crème fraîche en doe dat ook met de paprika, venkel, geitenkaas en tijm. Strooi ls laatst nog een snufje zout en peper eroverheen.
- Bak gaar en goudbruin in ca. 25 minuten.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Paasfolder 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!