Groenteplaattaart
Groenteplaattaart

Hoofdgerecht

Groenteplaattaart

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g groene asperges
125 g geitenkaas, gebrokkeld
8 plakjes bladerdeeg
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 venkel, in dunne reepjes
4 el crème fraîche
2 el tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°c.
  2. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 bladerdeegvellen in een vierkant en zorg dat ze elkaar overlappen. Doe hetzelfde met de andere 4 bladerdeegvellen (2 plaattaarten in totaal). Prik ze vervolgens met een vork in.
  3. Smeer de 2 bladerdeegbodems in met crème fraîche en laat ca 1 cm van de randen vrij.
  4. Verwijder het houtige uiteinde van de groene asperges en snijd ze dun schuin. Verdeel ze over de crème fraîche en doe dat ook met de paprika, venkel, geitenkaas en tijm. Strooi ls laatst nog een snufje zout en peper eroverheen.
  5. Bak gaar en goudbruin in ca. 25 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Paasfolder 2023.