Voorgerecht
Gerookte makreelsalade met rode biet
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 263 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g gekookte rode biet
- • 150 g gerookte makreelhaasjes
- • 2 little gem (bindsla), grof gesneden
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ komkommer, in lange linten
- • 4 el sushiazijn
- • 4 el olijfolie
- • 1 el grove mosterd
- • 1 el poedersuiker
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Leg de rode ui in een kommetje en giet er 3 eetlepels van de sushiazijn over. Zet 30 minuten in de koelkast.
- Meng voor de dressing de mosterd, olijfolie, poedersuiker en 1 eetl sushiazijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel de makreel, sla, komkommer, bietjes en rode ui door elkaar in een grote kom en giet de dressing erover.
Boodschappen lijst
- Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookt makreel haasje
7,15 150 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!