Hoofdgerecht
Gegrilde pompoen met granaatappel en waterkers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 225 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 ml crème fraîche (of vegan variant)
- • 100 g waterkers
- • 1 pompoen (bijv. butternut of hokkaido), ongeschild in parten gesneden en zaadlijsten verwijderd
- • 1 granaatappel, de pitjes
- • 2 el pompoenpitten
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el mayonaise (of vegan mayo)
- • Zout & peper
- • Optioneel: 100 g feta (of vegan variant)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en strooi er zout en peper over. Rooster in ca. 20 minuten gaar; keer halverwege. Leg ze op een schaal en laat wat afkoelen.
- Meng de waterkers losjes door de pompoen. Meng de crème fraîche met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Druppel over de pompoen.
- Verkruimel er naar wens eventueel (vegan) feta over en garneer met granaatappel- en pompoenpitten.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Granaatappel
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!