Hoofdgerecht
Conchiglie met flespompoenpuree
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 486 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g conchiglie
- • 2 uien, in ringen
- • 2 tenen knoflook, gepeld
- • 1 flespompoen (ca. 1 kg), geschild en in stukken
- • 3 handjes walnoten
- • 2 el Parmigiano Reggiano, geraspt (of edelgistvlokken voor vegan)
- • Handje salieblaadjes, grof gehakt
- • Scheutje groentebouillon
- • Zout & peper
- • Olijfolie
- • Optioneel: 100 g ricotta
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de stukjes pompoen, ui en knoflook op een met olijfolie ingevette bakplaat en zet ca. 15 minuten in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Laat de oven aanstaan.
- Rooster intussen de salieblaadjes met de walnoten kort in een droge koekenpan.
- Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een andere pan.
- Pureer de ovengroenten met de ricotta, de helft van de salie en driekwart van de walnoten met de staafmixer tot een vrij dikke, stevige puree. Verdun eventueel met wat groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout en naar wens wat gedroogde chilipeper.
- Giet de pasta af en vul elke schelp met een grote schep pompoenpuree.
- Leg de gevulde schelpen in een ovenschaal en garneer ze met de resterende walnoten, de salie en een beetje parmezaan of edelgistvlokken. Dek af met aluminiumfolie en zet ca. 20 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019. Houd je puree over? Maak er met groentebouillon een lekkere soep van of vries in en gebruik weer als pastasaus om meer schelpen te vullen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!