Salade
Aspergesalade met dragondressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 391 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g witte asperges, geschild en harde onderkant afgesneden
- • 50 g waterkers
- • 10 radijsjes, in dunne plakjes
- • Zout
- • DRAGONDRESSING:
- • 150 ml zonnebloemolie
- • 20 ml witte wijnazijn
- • 10 g dragon
- • ½ el poedersuiker
- • 1 tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de asperges in ruim water met zout gaar in ca. 10 minuten (de kooktijd is afhankelijk van de dikte)
- Mix intussen voor de dressing de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker en dragon in een maatbeker met een staafmixer door elkaar. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de lauwwarme asperges schuin doormidden en verdeel ze over de borden. Leg de plakjes radijs erbij en garneer met waterkers. Serveer met de dressing.
Boodschappen lijst
- Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!