Hoofdgerecht
Zoete bataatkoekjes met gerookte zalm en winterpostelein
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 407 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
- • 250 g ricotta
- • 200 g gerookte zalm, in 4 porties verdeeld
- • 1 takje dille, ter garnering
- • Zout & peper
- • BATAATKOEKJES:
- • 500 g zoete bataat, geschild
- • 2 eieren
- • 1 rode chilipeper, zaadjes gehakt en fijngehakt
- • 2 el tapiocazetmeel
- • 1 takje peterselie, fijngehakt
- • Klontje boter
- • Snufje zout
- • Ook nodig: ringsteker van 10 cm
- • DRESSING:
- • 3 el olijfolie
- • 1 el witte balsamicoazijn
- • 1 tl mosterd
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 100℃ en schuif er een met bakpapier beklede schaal in.
- Rasp de geschilde bataten grof in de keukenmachine. Klop de eieren los met 1 theelepel zout (of minder naar smaak) en meng de rode chilipeper, de sjalotjes, de peterselie en de tapioca erdoor. Voeg toe aan de geraspte bataat en meng door elkaar. Vorm er 8 platte koekjes van met de ringsteker.
- Verwarm een klontje boter in een bakpan en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Leg ze in de ovenschaal en houd warm in de oven.
- Klop de dressing-ingrediënten door elkaar en vermeng met de winterpostelein. Zet opzij. Maak de ricotta op smaak met een beetje peper en zout.
- Maak nu de borden op: leg een bataatkoekje in het midden en beleg met een eetlepel ricotta, leg daar een pluk winterpostelein op en dek af met het tweede koekje. Schep er nog wat ricotta op beleg met mooie plakjes zalm. Garneer met dille.
Boodschappen lijst
- Witte balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Gerookte zalm
8,69 200 Gram
removeadd product to cart - Tapiocazetmeel
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Een beetje Gruner Veltliner en een beetje Chardonnay geeft een bijzondere wijn met iets vettige & iets verfrissend, wat weer heerlijk past bij de gerookte zalm (Chardonnay) en de frisheid van de Gruner! Gemaakt door Marin Diwald, de biologische wijnboer van 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!