Zoete aardappel-knolselderijstamppot
Zoete aardappel-knolselderijstamppot

Hoofdgerecht

Zoete aardappel-knolselderijstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 231 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 el boter
1 el olie
500 g rode uien, in ringen
1 knolselderij, geschild en in blokjes
1 groentebouillonblokje
400 g zoete aardappelfriet
3 el mosterd
300 g seitan-steak

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in de olie op laag vuur en voeg de uien toe. Roer kort om en laat de uien daarna rustig 45 minuten garen zonder bruin te worden. Zet op het laatst het vuur iets hoger zodat de uien karamelliseren (kan een dag van te voren bereid worden).
  2. Kook de knolselderij met het bouillonblokje in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de zoete aardappelfriet toe en kook mee. Giet af maar bewaar het kookvocht.
  3. Roer in een kommetje de mosterd met ca. 100 ml kookvocht tot een glad sausje.
  4. Bereid ondertussen de seitan-steaks volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in reepjes en houd warm.
  5. Stamp de knolselderij en zoete aardappel grof. Roer er zoveel mosterdkookvocht door tot je een smeuïge stamppot hebt. Serveer met de gekarameliseerde uien en stukjes seitan-steak.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020