Smelt de boter in de olie op laag vuur en voeg de uien toe. Roer kort om en laat de uien daarna rustig 45 minuten garen zonder bruin te worden. Zet op het laatst het vuur iets hoger zodat de uien karamelliseren (kan een dag van te voren bereid worden).
Kook de knolselderij met het bouillonblokje in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de zoete aardappelfriet toe en kook mee. Giet af maar bewaar het kookvocht.
Roer in een kommetje de mosterd met ca. 100 ml kookvocht tot een glad sausje.
Bereid ondertussen de seitan-steaks volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in reepjes en houd warm.
Stamp de knolselderij en zoete aardappel grof. Roer er zoveel mosterdkookvocht door tot je een smeuïge stamppot hebt. Serveer met de gekarameliseerde uien en stukjes seitan-steak.
Tips
Bron: Lekker Weten Winter 2020
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Smelt de boter in de olie op laag vuur en voeg de uien toe. Roer kort om en laat de uien daarna rustig 45 minuten garen zonder bruin te worden. Zet op het laatst het vuur iets hoger zodat de uien karamelliseren (kan een dag van te voren bereid worden).
Kook de knolselderij met het bouillonblokje in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de zoete aardappelfriet toe en kook mee. Giet af maar bewaar het kookvocht.
Roer in een kommetje de mosterd met ca. 100 ml kookvocht tot een glad sausje.
Bereid ondertussen de seitan-steaks volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in reepjes en houd warm.
Stamp de knolselderij en zoete aardappel grof. Roer er zoveel mosterdkookvocht door tot je een smeuïge stamppot hebt. Serveer met de gekarameliseerde uien en stukjes seitan-steak.