Zelfgemaakte boekweitwraps met biefstuk
Zelfgemaakte boekweitwraps met biefstuk

Hoofdgerecht

Zelfgemaakte boekweitwraps met biefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

WRAPS:
700 ml karnemelk
250 g boekweitmeel
3 eieren
1 el olie
1 tl zout
Kokosolie om in te bakken
BIEFSTUK STROGANOFF:
500 g biefstuk, in reepjes
125 ml crème fraîche
2 rode paprika's, in dunne reepjes
1 ui, gesnipperd
½ krop sla, in dunne reepjes
Scheutje wodka of cognac, of gebruik bouillon
1 tl paprikapoeder + ½ tl
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de boekweitwraps tot een vloeibaar beslag. Verwarm steeds een beetje kokosolie in een koekenpan en bak ca. 12 wraps van het beslag (zoals je pannenkoeken bakt). Laat afkoelen.
  2. Bak de ui en paprikareepjes op laag vuur tot ze zacht zijn (ca. 5 minuten). Blus op hoog vuur af met wodka of cognac (of bouillon) en breng gul op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Zet het vuur laag en roer de creme fraiche erdoor.
  3. Roerbak ondertussen de biefstukreepjes op hoog vuur in een andere pan in een beetje kokosolie. Bestrooi met ½ theelepel paprikapoeder, zout en peper.
  4. Serveer de wraps met de groente, biefreepjes en sla. Meng de creme fraice erdoor of serveer apart.

Boodschappen lijst

Tips

Ingrediënten voor de wraps is voor ca. 12 wraps. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer