Zeewiersalade
Zeewiersalade

Salade

Zeewiersalade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 wortels, geschild en julienne gesneden
1 komkommer, julienne gesneden
25 g kombu vlokken (gedroogd zeewier)
2 el shoyu
2 el honing of ahornsiroop
2 el gember, geraspt
3 tl sushiazijn
2 tl sesamzaad, geroosterd

BEreidings wijze

  1. Doe de kombu in een pan en vul aan met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
  2. Meng de honing of ahornsiroop met de shoyu, gember en azijn tot een dressing.
  3. Meng de dressing door de drooggedepte kombu en hussel de andere ingrediënten, behalve het sesamzaad, erdoor.
  4. Laat 15 minuten staan om de smaken te laten intrekken. Bestrooi ten slotte met sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021