Zeewiercrackers met baba ganoush
Zeewiercrackers met baba ganoush

Lunch

Zeewiercrackers met baba ganoush

  • Lunch
  • 4 personen
  • 73 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 pak lijnzaadcrackers zeewier
1 aubergine
2 teentjes knoflook, grof gesneden
1 à 2 vleestomaten, in dunne plakjes
1 limoen, het sap
1 el sesampasta (tahin)
Klein handje peterselie
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Prik de aubergine rondom in en rooster ca. 20 minuten in de oven tot hij zwartgeblakerd is, zacht en gaar. Laat een beetje afkoelen en trek dan het velletje eraf.
  3. Pureer het auberginevruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer met de tahin, knoflook en peterselie. Maak op smaak met limoensap en zout en peper.
  4. Serveer de baba ganoush op de zeewiercrackers en beleg met dunne plakjes tomaat. Garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer