Zeewierburger met tomaat en kiemgroente
Zeewierburger met tomaat en kiemgroente

Hoofdgerecht

Zeewierburger met tomaat en kiemgroente

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 zeewierburgers
2 hamburgerbroodjes
4 blaadjes kropsla
1 tomaat
1 geroosterde rode paprika
25 g radijskiemen
2 el vegan mayonaise
1 el olijfolie
Paar blaadjes basilicum

BEreidings wijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de zeewierburgers 8 minuten en keer ze regelmatig om. Snijd intussen de hamburgerbroodjes open. Besmeer de snijvlakken dun met vegan mayonaise. Beleg de broodjes met de blaadjes kropsla.
  2. Verdeel er de tomaat in plakjes en radijskiemen over. Leg de zeewierburgers erop. Snijd de geroosterde paprika in stukken en maak de burgers af met een paar blaadjes basilicum en peper naar smaak.
  3. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek vast met een tapasprikker. Lekker met een frisse tomatensalsa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van ProLaTerre