Wraps van kikkererwtenmeel met avocadospread
Wraps van kikkererwtenmeel met avocadospread

Hoofdgerecht

Wraps van kikkererwtenmeel met avocadospread

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 138 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g kikkererwtenmeel
100 ml water
100 ml amandeldrink
1 ei
zout en peper
olijfolie
½ avocado (de rest gaat in de spread), in reepjes
1 rode paprika, in fijne reepjes
1 handje basilicum (half bosje, rest gaat in de spread)
Voor de avocadospread:
2 el volle of Griekse yoghurt
3 el (diepvries)doperwtjes, ontdooid
1 tl limoensap
1 teentje knoflook
½ avocado, in stukken
1 handje basilicum
versgemalen peper en zout

BEreidings wijze

  1. Zeef het kikkererwtenmeel in een kom doe het ei erbij, giet het water en de amandelmelk erbij. Klop tot een glad beslag.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en draai de pan schuin op z’n kant zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Draai om als de wrap aan de bovenkant droog begint te worden en er kleine gaatjes ontstaan. Bak mooi lichtbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Maak intussen de spread door alle ingrediënten met de staafmixer of in de blender tot een grof smeersel te mengen.
  4. Besmeer de wraps met de avocadospread en rol op met reepjes avocado, paprika en blaadjes basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter