Wraps met Mexicaanse kip en guacamole
Wraps met Mexicaanse kip en guacamole

Lunch

Wraps met Mexicaanse kip en guacamole

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g kipfilet, in reepjes
4 wraps
4 lente uitjes, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tomaten, in kleine blokjes
½ rode peper, in kleine stukjes
4 tl paprikapoeder
4 tl gemalen komijn
4 tl oregano
Paar takjes koriander
Olijfolie
Zout & peper
GUACAMOLE:
1 avocado
1 teentje knoflook
½ rode peper
3 el citroensap
3 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Pureer alle ingrediënten voor de guacamole in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïge dip.
  2. Bak de kipreepjes goudbruin en gaar in een scheutje olijfolie, samen met de knoflook, paprikapoeder, komijn, oregano, rode peper en zout en peper.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de Mexicaanse kip over de wraps en schep daarop blokjes tomaat, fijngesneden lente-ui, guacamole en koriander. Rol op en zet eventueel vast met een prikker. Samen koken is lekker en gezellig: een gezonde fiësta.

Boodschappen lijst

Tips

Rol de kip in de wrap en neem mee naar school als lunch (zonder guacamole, die verkleurt namelijk snel) Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.