Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel
Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel

Dranken

Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel

  • Dranken
  • 4 personen
  • 457 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml rode wijn
200 ml rode port
100 ml Gimber
70 g suiker
30 g cranberry's
7 kardemom, heel
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 sinaasappel, de rasp
4 el amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan

BEreidings wijze

  1. Verwarm in een kookpan op laag vuur 400 ml water met de rode wijn, port, Gimber, suiker, kaneelstokje, kardemom, laurier en sinaasappelschil en laat het ca. 1 uur trekken. Roer het af en toe door en zorg dat het heet wordt maar niet gaat koken.
  2. Verdeel de cranberry’s en het geroosterde amandelschaafsel over de glazen en schenk de hete glögg erover.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur trekken Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest