Winterse gevulde tomatensoep met groenten
Winterse gevulde tomatensoep met groenten

Soep

Winterse gevulde tomatensoep met groenten

  • Soep
  • 4 personen
  • 147 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg romatomaten, in grove stukken
500 ml runderbouillon
450 g soepgroenten (evt. diepvries)
5 takjes tijm
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 ui, gesnipperd
4 el tomatenpuree
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit alles nog een paar minuten. Schep de tomatenpuree en de tomaten erdoor en bak op hoger vuur tot de tomaten vrij zacht zijn.
  2. Leg de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
  3. Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep naar wens met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Roer de diepvriesgroenten door de soep en warm nog ca. 5 minuten mee tot de groenten en de soep goed warm zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.