Waterkerspesto op rode linzen fusilli
Waterkerspesto op rode linzen fusilli

Voorgerecht

Waterkerspesto op rode linzen fusilli

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 654 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g rode linzen fusilli
250 g cherrytomaten, gehalveerd
100 g waterkers, harde steeltjes verwijderd
100 g walnoten, kort geroosterd in droge koekenpan
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt (klein beetje achterhouden voor erover)
1 teentje knoflook, in stukjes
Flinke handvol peterselie, steeltjes verwijderd
Olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en meng er zout en peper en wat olijfolie door. Zet de schaal in de oven en zet de oven aan op 200°C. Schakel de oven uit zodra hij voorverwarmd is en laat de tomaatjes zo verder nagaren.
  2. Maak intussen voor de pesto de waterkers fijn met de staafmixer, samen met de peterselie, walnoten en knoflook. Roer de geraspte parmezaan erdoor en net zoveel olijfolie tot je een mooie pesto hebt.
  3. Kook de rode linzen-fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de waterkerspesto erbovenop en beleg met de tomaatjes. Bestrooi eventueel met nog wat kaas en blaadjes waterkers en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer