Voorgerecht
Waterkerspesto op rode linzen fusilli
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 654 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g rode linzen fusilli
- • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- • 100 g waterkers, harde steeltjes verwijderd
- • 100 g walnoten, kort geroosterd in droge koekenpan
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt (klein beetje achterhouden voor erover)
- • 1 teentje knoflook, in stukjes
- • Flinke handvol peterselie, steeltjes verwijderd
- • Olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal en meng er zout en peper en wat olijfolie door. Zet de schaal in de oven en zet de oven aan op 200°C. Schakel de oven uit zodra hij voorverwarmd is en laat de tomaatjes zo verder nagaren.
- Maak intussen voor de pesto de waterkers fijn met de staafmixer, samen met de peterselie, walnoten en knoflook. Roer de geraspte parmezaan erdoor en net zoveel olijfolie tot je een mooie pesto hebt.
- Kook de rode linzen-fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de waterkerspesto erbovenop en beleg met de tomaatjes. Bestrooi eventueel met nog wat kaas en blaadjes waterkers en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Walnoten
2,59 125 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode linzen fusilli
3,79 250 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!