Waldorfsalade met knolselderij
Waldorfsalade met knolselderij

Salade

Waldorfsalade met knolselderij

  • Salade
  • 4 personen
  • 41 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 stengels bleekselderij
2 appels
½ knolselderij
100 g walnoten, grof gehakt
50 g rozijnen
4 el mayonaise
2 el selderij, in fijne reepjes
Scheutje citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Schil de knolselderij en de appels (klokhuis eruit) en verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd alles in dikke luciferreepjes, ca. 7 cm x 4 mm x 4mm.
  2. Blancheer de reepjes knolselderij (rauw laten kan ook, maar dan meteen besprenkelen met citroensap tegen verkleuren). Laat goed uitlekken en dep droog.
  3. Meng alle salade-ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Garneer met walnoten en selderij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst