Volkoren bananenbrood met chocola
Volkoren bananenbrood met chocola

Bakken

Volkoren bananenbrood met chocola

  • Bakken
  • 8 personen
  • 250 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g volkorenmeel
4 overrijpe bananen
2 eieren
100 ml milde olie of boter
100 ml melk
50 ml ahornsiroop
50 g cacaonibs
50 g pure chocolade, klein gehakt
1½ tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker
½ tl baksoda
½ tl zout
Ook nodig: cakevorm, lichtjes ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170℃.
  2. Meng olie, ahornsiroop, melk, vanillearoma, eieren en banaan door elkaar met een mixer.
  3. Meng het bakpoeder, baksoda en het zout door het meel en spatel het daarna door het bananenmengsel. Roer niet teveel.
  4. Meng de cacaobibs ende gehakte chocolade erdoor en schep het mengsel in de vorm.
  5. Bak in 40-50 minuten gaar in de oven. Het is gaat als een prikker er droog uitkomt. Houd de tijd in de gaten: van te lang bakken droogt het brood uit en het moet juist een beetje smeuïg zijn van binnen.

Boodschappen lijst