Viscurry met paksoi en kurkuma
Viscurry met paksoi en kurkuma

Hoofdgerecht

Viscurry met paksoi en kurkuma

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 702 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g gemengde vis
200 ml kokosmelk
130 g volkoren basmatirijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 paksoi
1 limoen
½ groentebouillontablet
1 el bakolie
2 tl kerriepoeder
2 tl gember
1 tl kurkuma
Zwarte peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de knoflook en het witte deel van de paksoi mee. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Pas op: kurkuma geeft heel erg af. Schep 2 minuten om en breng op smaak met zwarte peper.
  4. Voeg de kokosmelk, het groentebouillontablet en 100 ml water toe. Breng op smaak met kerriepoeder en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de vis toe en kook in 5 minuten gaar. Voeg het merendeel van het groene deel van de paksoi toe en laat een beetje slinken.
  5. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Pers het limoentje erboven uit en garneer met een beetje groene paksoi.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Lekker met verse koriander en rode peper.