Varkenshaas Provençal met krieltjes en cavolo nero
Varkenshaas Provençal met krieltjes en cavolo nero

Hoofdgerecht

Varkenshaas Provençal met krieltjes en cavolo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 521 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g cavolo nero (gesneden)
400 g krieltjes, grote in vieren gesneden, kleintjes door de helft
300 g varkenshaas
6 ansjovisfilets op olie
2 pastinaken, geschild en in plakken
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie
3 el paneermeel
6 takjes tijm, de blaadjes afgerist
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hussel de krieltjes en pastinaak door elkaar op een bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, helft van de tijm en de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door en zet 20 minuten in de oven.
  3. Hak intussen de ansjovis fijn en vermeng met de overgebleven knoflook, tijm en het paneermeel. Spreid dit mengsel uit over een bord. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bestrijk met een beetje olijfolie, rol vervolgens door het mengsel. Druk goed aan en zorg dat het vlees overal bedekt is.
  4. Leg de varkenshaas op een bakplaat en zet bij de aardappels in de oven voor ongeveer 25 à 35 minuten tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Haal na 20 minuten de aardappels even uit de oven en voeg de cavolo nero toe, hussel alles door elkaar en zet nog 5-7 minuten in de oven.
  5. Serveer de varkenshaas met de ovengroenten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.