Tortilla met chorizo
Tortilla met chorizo

Bijgerecht

Tortilla met chorizo

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

6 eieren, losgeklopt
3 vastkokende aardappelen (ca. 400 g), in flinterdunne plakjes geschaafd
2 bosuitjes, in ringetjes
1 rode of oranje paprika, in reepjes
100 g droge chorizoworst, in stukjes
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelplakjes met een flinke snuf peper en zout in 10 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 5 minuten de chorizo toe. Roer goed door. Doe er in de laatste bakminuten de paprika en bosui bij, roer door bak mee. Giet het losgeklopte ei over het aardappel-groentemengsel en beweeg de pan op en neer zodat het ei zich goed verspreidt tussen de andere ingrediënten. Zethet vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de tortilla in ca. 15 minuten gaar. Haal uit de pan, laat op kamertemperatuur komen en snijd in punten.

Boodschappen lijst