Tomatensoep met nori en ei
Tomatensoep met nori en ei

Soep

Tomatensoep met nori en ei

  • Soep
  • 4 personen
  • 115 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
500 g trostomaten,, ontveld en in blokjes
2 eieren, losgeklopt
2 bosuitjes, in ringen
1 vel nori, in reepjes
1 el sojasaus
1 el sesamolie

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en roer er de blokjes tomaat door.
  2. Zet het vuur laag en giet er de geklopte eieren er rustig en al roerend door.
  3. Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.
  4. Roer de reepjes nori door de soep en garneer met de bosuitjes. Serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Weinig tijd? Vervang de trostomaten dan door 1 blik gepelde tomaten. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.