Tiramisu met gula java matcha
Tiramisu met gula java matcha

Dessert

Tiramisu met gula java matcha

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g mascarpone
250 ml slagroom
100 g koekjes, verkruimeld
50 g fijne kokosbloesemsuiker
50 g cacaopoeder
2 el gula java matcha
2 el amaretto
Klein kopje koffie

BEreidings wijze

  1. Klop de slagroom op en meng met de gula java matcha, de amaretto en de mascarpone. Zoet dit mengsel naar smaak met de kokosbloesemsuiker.
  2. Schep een laag verkruimelde koekjes op de bodem van 4 schaaltjes en sprenkel er een beetje koude koffie overheen. Verdeel er een laagje van het mascarponemengsel over.
  3. Herhaal dit met de koekjes en weer een laag van het mascarponemengsel.
  4. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast en bestrooi voor het serveren met flink wat cacaopoeder!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Amanprana