Hoofdgerecht
Thaise pompoencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g pompoen (schoongemaakt gewicht), in blokjes
- • 400 ml kokosmelk
- • 150 ml groentebouillon
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode ui, kleingesneden
- • 3 el Thaise rode curry pasta
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el kokosbloesemsuiker
- • 1 tl geraspte gember
- • Handje basilicum of koriander, grofgesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak 3-4
- minuten.
- Voeg de kokosmelk, bouillon en suiker toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Roer af en toe.
- Bestrooi met basilicum of koriander en serveer met zilvervliesrijst.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit reept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!