Hoofdgerecht
Thaise pompoencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g pompoen (schoongemaakt gewicht), in blokjes
- • 400 ml kokosmelk
- • 150 ml groentebouillon
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode ui, kleingesneden
- • 3 el Thaise rode curry pasta
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el kokosbloesemsuiker
- • 1 tl geraspte gember
- • Handje basilicum of koriander, grofgesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak 3-4
- minuten.
- Voeg de kokosmelk, bouillon en suiker toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Roer af en toe.
- Bestrooi met basilicum of koriander en serveer met zilvervliesrijst.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,49 275 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,69 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit reept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







