Thaise gele curry met vis en rozijnen
Thaise gele curry met vis en rozijnen

Hoofdgerecht

Thaise gele curry met vis en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g witvis naar keuze, in stukken
500 ml kokosmelk
100 g quinoa
50 g Thaise gele currypasta
4 el sherry (of warm water)
2 el rozijnen
Handje cashewnoten, geroosterd
Optioneel: kokosbloesemsuiker

BEreidings wijze

  1. Verwarm de sherry en week de rozijnen erin.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Fruit intussen de currypasta in een koekenpan of hapjespan en roer de coco milk erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg naar smaak kokosbloesemsuiker toe. Gaar de vis in de saus.
  4. Serveer de quinoa met de viscurry en schep de uitgelekte rozijnen en cashewnoten er overheen. Garneer eventueel met lente-ui.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter