Hoofdgerecht
Tajine van lamsvlees
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg lamsvlees, in blokjes
- • 150 g gedroogde pruimen zonder pit
- • 100 ml groentebouillon
- • 2 uien, kleingesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 kleine winterpeen, in halve plakken
- • 2 el olie
- • 2 el verse gember, fijngehakt
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • Beetje bloem
- • Vers gehakte koriander, ter garnering
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bestrooi het lamsvlees met bloem; schud de overtollige bloem eraf.
- Verwarm 1 eetl. van de olie in een pan en fruit hierin de gember met het gemalen komijn- en korianderzaad. Voeg het vlees toe en bak kort aan in het specerijenmengel. Schep alles uit de pan.
- Verhit opnieuw een eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de wortel toe en fruit een paar minuten mee.
- Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en voeg citroenrasp en peper toe. Roer goed door en proef op zout.
- Laat een half uur zachtjes stoven met het deksel scheef op de pan (bijvoorbeeld met een houten lepel ertussen).
- Roer de pruimen erdoor en laat nog eens een half uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is. Bestrooi voor het serveren eventueel met koriander.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Lamsbout
23,36 585 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Franse pruimen zonder pit
6,79 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen koriander
3,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!