Lunch
Tabouleh met linzen, verse kruiden en grapefruit
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g linzen
- • 130 g volkoren bulghur
- • 2 roma tomaten
- • 1 komkommer
- • ½ grapefruit
- • ½ bosje bosui
- • 2 el olijfolie extra vierge
- • 1 el citroensap
- • 5 g platte peterselie
- • 5 g munt
- • Zout & peper naar smaak
BEreidings wijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulghur). Kook de volkoren bulghur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.
- Was de komkommer, tomaat, peterselie en munt. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. Hak de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan.
- Maak een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.
- Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes.
- Hussel de volkoren bulghur en linzen door de groenten. Garneer met de verse kruiden en grapefruit.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bulghur
2,69 500 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,59 360 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Grapefruit
3,74 750 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Als je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken! Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!