Hoofdgerecht
Strudel gevuld met pompoen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g pompoen, in blokjes
- • 150 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 100 g vegan griekse kaas
- • 75 g walnoten, grof gehakt
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 1 prei, in dunne ringetjes
- • 1 rol vegan bladerdeeg
- • 4 el olijfolie
- • 1 el maizena
- • 1 tl zwart komijn zaad (nigella)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor 200 °C.
- Meng in een braadslee de pompoen met de helft van de olijfolie, de tijm en de helft van de knoflook en dek af.
- Gaar de pompoen 30 minuten in de oven.
- Verhit de overige olijfolie en bak hierin de prei zachtjes aan tot deze zacht is.
- Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten mee. Haal van het vuur.
- Voeg de pompoen, walnoten en kaas toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water en bestrijk de strüdel hiermee. Bestrooi met de nigellazaadjes.
- Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Walnoten
2,59 125 Gram
removeadd product to cart - Zwarte komijn
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor Griekse kaas
4,89 200 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!