Strudel gevuld met pompoen
Strudel gevuld met pompoen

Hoofdgerecht

Strudel gevuld met pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g pompoen, in blokjes
150 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g vegan griekse kaas
75 g walnoten, grof gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 prei, in dunne ringetjes
1 rol vegan bladerdeeg
4 el olijfolie
1 el maizena
1 tl zwart komijn zaad (nigella)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor 200 °C.
  2. Meng in een braadslee de pompoen met de helft van de olijfolie, de tijm en de helft van de knoflook en dek af.
  3. Gaar de pompoen 30 minuten in de oven.
  4. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de prei zachtjes aan tot deze zacht is.
  5. Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten mee. Haal van het vuur.
  6. Voeg de pompoen, walnoten en kaas toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  7. Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht.
  8. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en bestrijk de strüdel hiermee. Bestrooi met de nigellazaadjes.
  9. Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest