Stoofpeertjes in witte wijn met vanille en kaneel
Stoofpeertjes in witte wijn met vanille en kaneel

Bijgerecht

Stoofpeertjes in witte wijn met vanille en kaneel

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg stoofperen, geschild en steeltje laten zitten
1 l witte wijn
150 g rietsuiker
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje, in lengte ingesneden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de witte wijn met de suiker, het vanillestokje en de kaneelstokjes.
  2. Zet de peertjes erin. Zorg dat ze helemaal onder staan of voeg wat water toe. Breng langzaam aan de kook, zet het vuur klein en stoof op heel laag vuur in tot 2 uur gaar. Prik met een vork in een peer, als deze er direct afglijdt, zijn de peertjes gaar.
  3. Haal de peren voorzichtig uit de pan en kook het vocht in tot een stroperige saus.
  4. Serveer de peren met het sausje.

Boodschappen lijst