Hoofdgerecht
Springrolls met gemarineerde tofu en erwten
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu
- • 200 g wortel
- • 200 g komkommer
- • 100 g fijne doperwten
- • 75 g slamelange
- • 6 vellen rijstpapier
- • 3 el sojasaus
- • 2 el olie
- • 1 el geroosterde sesamzaad
BEreidings wijze
- Snijd 250 gram tofu naturel in repen en dep ze voorzichtig maar goed droog. Marineer de tofurepen 15 minuten in 3 eetlepels sojasaus.
- Snijd intussen 200 gram wortel en 200 gram komkommer in dunne reepjes. Kook 100 gram fijne tuinerwten in 1 minuten knapperig gaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie.
- Bak de tofu in 1 minuut per kant gaar. Week 6 rijstvellen een voor een enkele tellen in warm - niet kokend - water en leg op een schone plank of werkblad. Verdeel de groenten met de tofu en een beetje slamelange over het midden van rijstvellen. Klap de zijkanten over de vulling en rol de lenterolletjes strak op. Leg ze op een schaal en bestrooi met 1 eetlepel geroosterd sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Rijstpapier
3,89 15 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,79 250 ML
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Serveer met een schaaltje sojasaus, om te dippen. Dit recept is afkomstig van ProLaTerre
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!