Springrolls met gemarineerde tofu en erwten
Springrolls met gemarineerde tofu en erwten

Hoofdgerecht

Springrolls met gemarineerde tofu en erwten

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g tofu
200 g wortel
200 g komkommer
100 g fijne doperwten
75 g slamelange
6 vellen rijstpapier
3 el sojasaus
2 el olie
1 el geroosterde sesamzaad

BEreidings wijze

  1. Snijd 250 gram tofu naturel in repen en dep ze voorzichtig maar goed droog. Marineer de tofurepen 15 minuten in 3 eetlepels sojasaus.
  2. Snijd intussen 200 gram wortel en 200 gram komkommer in dunne reepjes. Kook 100 gram fijne tuinerwten in 1 minuten knapperig gaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie.
  3. Bak de tofu in 1 minuut per kant gaar. Week 6 rijstvellen een voor een enkele tellen in warm - niet kokend - water en leg op een schone plank of werkblad. Verdeel de groenten met de tofu en een beetje slamelange over het midden van rijstvellen. Klap de zijkanten over de vulling en rol de lenterolletjes strak op. Leg ze op een schaal en bestrooi met 1 eetlepel geroosterd sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer met een schaaltje sojasaus, om te dippen. Dit recept is afkomstig van ProLaTerre