Hoofdgerecht
Spinazie-ricottaravioli met tomaatjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 100 g tarwegriesmeel
- • 1 ei
- • 10 ml olijfolie
- • 1 tl zout
- • VULLING:
- • 80 g spinazie, gewassen
- • 50 g ricotta
- • 1 ei, losgeklopt
- • Zout & peper
- • OVENTOMAATJES:
- • 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • Handje Pecorino Romano, geschaafd
- • Basilicumblaadjes, grof gescheurd
- • Takje verse salie, fijngesnipperd
- • Scheutje olijfolie
- • Scheutje witte wijnazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met knoflook, sjalot, salie en zout. Besprenkel met olijfolie en azijn. Rooster ca. 1 uur in de oven.
- Meng alle deegingrediënten. Kneed tot een gladde, elastische bal en wikkel in folie. Laat minimaal 30 minuten rusten.
- Roerbak de spinazie op hoog vuur tot het slinkt. Haal van het vuur, meng de ricotta en ei erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg in 2 dunne plakken. Leg hoopjes van 1 eetlepel vulling op één van de vellen met ca. 4 cm afstand. Leg de vulling op het pastavel en leg het tweede vel erbovenop. Druk de randen goed aan. Steek de ravioli uit en kook ze in een ruime pan water ca. 4 minuten al dente. Giet af en besprenkel met olijfolie. Garneer met de tomaatjes, pecorino, basilicum en peper.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Geraspte Pecorino Romano
2,69 40 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!