Hoofdgerecht
Spinazie-ricottaravioli met tomaatjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 100 g tarwegriesmeel
- • 1 ei
- • 10 ml olijfolie
- • 1 tl zout
- • VULLING:
- • 80 g spinazie, gewassen
- • 50 g ricotta
- • 1 ei, losgeklopt
- • Zout & peper
- • OVENTOMAATJES:
- • 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • Handje Pecorino Romano, geschaafd
- • Basilicumblaadjes, grof gescheurd
- • Takje verse salie, fijngesnipperd
- • Scheutje olijfolie
- • Scheutje witte wijnazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met knoflook, sjalot, salie en zout. Besprenkel met olijfolie en azijn. Rooster ca. 1 uur in de oven.
- Meng alle deegingrediënten. Kneed tot een gladde, elastische bal en wikkel in folie. Laat minimaal 30 minuten rusten.
- Roerbak de spinazie op hoog vuur tot het slinkt. Haal van het vuur, meng de ricotta en ei erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg in 2 dunne plakken. Leg hoopjes van 1 eetlepel vulling op één van de vellen met ca. 4 cm afstand. Leg de vulling op het pastavel en leg het tweede vel erbovenop. Druk de randen goed aan. Steek de ravioli uit en kook ze in een ruime pan water ca. 4 minuten al dente. Giet af en besprenkel met olijfolie. Garneer met de tomaatjes, pecorino, basilicum en peper.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Ricotta
3,79 250 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Geraspte Pecorino Romano
2,49 40 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwegries
2,39 300 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!