Spinazie-ricottaravioli met tomaatjes
Spinazie-ricottaravioli met tomaatjes

Hoofdgerecht

Spinazie-ricottaravioli met tomaatjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
100 g tarwegriesmeel
1 ei
10 ml olijfolie
1 tl zout
VULLING:
80 g spinazie, gewassen
50 g ricotta
1 ei, losgeklopt
Zout & peper
OVENTOMAATJES:
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Handje Pecorino Romano, geschaafd
Basilicumblaadjes, grof gescheurd
Takje verse salie, fijngesnipperd
Scheutje olijfolie
Scheutje witte wijnazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met knoflook, sjalot, salie en zout. Besprenkel met olijfolie en azijn. Rooster ca. 1 uur in de oven.
  3. Meng alle deegingrediënten. Kneed tot een gladde, elastische bal en wikkel in folie. Laat minimaal 30 minuten rusten.
  4. Roerbak de spinazie op hoog vuur tot het slinkt. Haal van het vuur, meng de ricotta en ei erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg in 2 dunne plakken. Leg hoopjes van 1 eetlepel vulling op één van de vellen met ca. 4 cm afstand. Leg de vulling op het pastavel en leg het tweede vel erbovenop. Druk de randen goed aan. Steek de ravioli uit en kook ze in een ruime pan water ca. 4 minuten al dente. Giet af en besprenkel met olijfolie. Garneer met de tomaatjes, pecorino, basilicum en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer