Sinaasappelcheesecake met notenbodem
Sinaasappelcheesecake met notenbodem

Bakken

Sinaasappelcheesecake met notenbodem

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
180 g walnoten, grof gehakt
75 g gedroogde vijgen
75 g dadels
1 tl kokosolie
VULLING:
370 g orange curd of sinaasappel marmelade
250 g mascarpone
250 g kwark
30 g rijstmeel
3 eiwitten + 1 heel ei
1 sinaasappel, in dunne plakken
Paar blaadjes munt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm van ca. 23 cm doorsnede met bakpapier.
  3. Maal de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een kruimelige, iets kleverige massa. Voeg een klein beetje water toe als het te droog is. Stort de notenkruimels op de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel en maak zo een vlakke bodem.
  4. Klop de drie eiwitten stijf. Meng in een grote kom het hele ei, de mascarpone, de kwark en 100 gram van de orange curd (ongeveer een derde van de pot) tot een romig mengsel. Voeg het rijstmeel toe en roer goed door.
  5. Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht, leg een tweede stuk daar kruislings op. Zet hierop de springvorm en verpak deze goed in met de folie. Zo blijft je oven schoon als er vulling uitloopt.
  6. Vouw de opgeklopte eiwitten luchtig door de taartvulling en giet de vulling op de bodem. Schuif de taart in de oven en bak in een ca. 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de cheesecake helemaal afkoelen.
  7. Bedek de cheesecake met de rest van de orange curd. Versier de taart met plakjes sinaasappel en blaadjes munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.