Lunch
Sandwich gegrilde courgette en harissahummus
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 8 sneetjes desembrood
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 little gem (bindsla), in dunne reepjes
- • ½ courgette, in dunne plakken
- • ½ citroen, sap & rasp
- • 4 el hummus
- • 2 el olijfolie
- • 1 el peterselie, gehakt
- • 2 tl harissapasta
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Wrijf de courgette in met een mengsel van knoflook, citroenrasp en olijfolie. Grill de plakjes ca. 1 minuut per kant zodat er mooie grillstrepen op komen. Haal uit de pan en leg ze in een kom. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de harissa door de hummus en breng op smaak met zout en peper.
- Beleg 4 sneetjes brood met de harissahummus, de gegrile courgette en reepjes little gem. Bestrooi met peterselie en dek af met de overige sneetjes.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,59 2 stuks
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Harissa
3,79 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!