Salade van babybieten en zalm
Salade van babybieten en zalm

Salade

Salade van babybieten en zalm

  • Salade
  • 4 personen
  • 313 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g gekookte rode bieten, gesneden
200 g zalmsteak
100 g quinoa
4 tomaten, in plakken van ½ cm
3 hardgekookte eieren, grof gehakt
3 el avocado olie
2 el witte balsamicoazijn
1½ el kappertjes
Handje rucola
Handvol basilicum
Scheutje olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.
  2. Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.
  3. Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado olie, witte balsamicoazijn en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met water (60℃) zodat de smaak optimaal tot z'n recht komt.
  5. Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met de bietjes en blaadjes rucola.
  6. Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! De vettige smaak van de zalm wordt mooi schoongespoeld door de frisse smaak van de wijn, die ook voldoende body heeft om tegen de quinoa en biet op te boksen.