Salade met kip, aardbei en gepofte boekweit
Salade met kip, aardbei en gepofte boekweit

Salade

Salade met kip, aardbei en gepofte boekweit

  • Salade
  • 4 personen
  • 103 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g kipfilet met vel
200 g Wild Wonders tomaten, gehalveerd
200 g aardbeien, in kwarten
2 bindsla, in grove stukken
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 el gepofte boekweit
1 el cajunkruiden
1 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Leg de kipfilet tussen 2 vellen bakpapier en sla plat met een deegroller tot 2 cm dikte. Meng de cajunkruiden met de olie en smeer de kipfilet hiermee in.
  2. Verhit een grillpan en bak de kipfilet in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  3. Meng intussen de sla met de tomaatjes, rode ui en aardbeien en verdeel over 4 borden.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de gepofte boekweit.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021