Rode linzensoep
Rode linzensoep

Soep

Rode linzensoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l kippenbouillon
150 g gedroogde rode linzen, gewassen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in kleine stukjes gesneden
2 el boter
1 el bloem
1 el tomatenpuree
1 el verse munt, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat zachtjes al roerend lichtbruin en gaar worden (ca. 2 minuten).
  2. Voeg knoflook, ui, tomatenpuree, linzen en wortel toe en roer een aantal minuten om.
  3. Giet de bouillon erbij, roer de munt erdoor en breng al roerend aan de kook.
  4. Laat de linzen en groenten in ca. 20-30 minuten gaar koken en maak er vervolgens een vrij gladde soep van met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.