Hoofdgerecht
Risotto Primavera
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 tot 1½ l groentebouillon
- • 400 g risottorijst
- • 200 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes beetgaar gekookt
- • 200 ml droge witte wijn
- • 100 g doperwtjes (diepvries), ontdooid
- • 1 sjalotje, fijngesnipperd
- • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
- • 1½ el boter
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie en een halve eetlepel van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje.
- Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een (klein) beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten (misschien heb je niet alle bouillon nodig).
- Schep na 15 minuten van de kooktijd de stukjes sperzieboon en de doperwtjes erdoor en laat alles goed doorwarmen.
- Roer voor het serveren de kaas en de rest van de boter door de risotto.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,59 500 Gram
removeadd product to cart - Borgoletto Soave
11,95 750 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Lekker met gegrilde zalm Wijntip: Fasoli Soave Corte Del Pozzo
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!