Risotto Primavera
Risotto Primavera

Hoofdgerecht

Risotto Primavera

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 tot 1½ l groentebouillon
400 g risottorijst
200 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes beetgaar gekookt
200 ml droge witte wijn
100 g doperwtjes (diepvries), ontdooid
1 sjalotje, fijngesnipperd
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
1½ el boter
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie en een halve eetlepel van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje.
  2. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een (klein) beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten (misschien heb je niet alle bouillon nodig).
  3. Schep na 15 minuten van de kooktijd de stukjes sperzieboon en de doperwtjes erdoor en laat alles goed doorwarmen.
  4. Roer voor het serveren de kaas en de rest van de boter door de risotto.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Lekker met gegrilde zalm Wijntip: Fasoli Soave Corte Del Pozzo