Risotto met aardbeien en rauwe ham
Risotto met aardbeien en rauwe ham

Hoofdgerecht

Risotto met aardbeien en rauwe ham

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 723 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml groentebouillon
200 g risottorijst
200 g aardbeien, in vieren
100 ml witte wijn
50 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano, versgeraspt
50 g rauwe ham, in stukjes gescheurd
15 g boter
1 ui, gesnipperd
1 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook. Verhit intussen de olie in een pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
  2. Giet de witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en roer terwijl de rijst het vocht opneemt. Voeg daarna steeds wat bouillon toe en roer rustig door tot de rijst net gaar is, dat duurt ca. 20-25 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
  3. Roer er in de laatste minuut twee derde van de Parmigiano, twee derde van de aardbeien en de boter door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rucola over twee borden en schep de aardbeienrisotto erop. Beleg met de rauwe ham en garneer met de rest van de aardbeien. Bestrooi met de overgebleven Parmigiano en nog een beetje versgemalen peper.

Boodschappen lijst