Risotto con funghi e noci
Risotto con funghi e noci

Hoofdgerecht

Risotto con funghi e noci

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
250 g risottorijst (arborio)
200 g paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes
200 ml droge witte wijn
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
100 g walnoten, gehakt
50 ml olijfolie
15 g verse peterselie, gehakt
1 rode ui, fijngesneden
1 flinke teen knoflook
1 tl gedroogde salie
Klontje roomboter
Zwarte peper & zout

BEreidings wijze

  1. Bak de paddenstoelen bruin in de helft van de olie. Schep ze op een bord en bestrooi royaal met peper en zout.
  2. Bak de ui en salie een paar minuten in de overige olie. Pers er de knoflook boven uit en voeg de risottorijst toe. Bak mee tot de korrels glazig zijn.
  3. Voeg de wijn toe en laat verdampen.
  4. Roer met een pollepel een scheut hete bouillon door de rijst en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Ga zo door tot de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten).
  5. Rooster de walnoten een paar minuten in een hete droge koekenpan tot de geur vrijkomt.
  6. Schep de paddenstoelen, noten en kaas door de rijst en laat nog even mee warmen.
  7. Maak op smaak met de peterselie, een klontje boter, zwarte peper uit de molen en zout.
  8. Laat de risotto even rusten en dien op in diepe borden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.